fredag 17. oktober 2008

Spådommer.Victor

Vi tror at inflasjonen vil fortsette å øke, spesielt fordi oljeprisen antakeligvis vil fortsette å øke. Det vil føre til at sentralbanken vil sette opp renten i et forsøk på å holde inflasjonsmålet på 2,5.Arbeidsledigheten vil antakeligvis synke siden en renteøkning vil dempe aktiviteten i økonomien. Høy rente vil gjøre at bedriftene kan bli nødt til å si opp arbeidere og ikke ta inn nye. Siden det er høy rente vil folk spare isteden for å bruke. Da må bedriftene senke produksjonen og da trenger de ikke så mange arbeidere. "

Spådommen vi gjorde i August har ikke gått opp. Finanskrisen har skapt uro og utryggget på børsen og internasjonalt. Folk har tapt penger og banker sliter med å sikre penger til folket. Arbeidsløsheten øker, renten synker dette er en usikker tid for verdensøkonomien. Men på en annen måte, når alt er på bånn er den eneste veien opp igjen. Dette kan skape optimisme fordi børsen vil stige igjen.
Regjering har i statsbudsjette sitt annonsert opp pusseing av skoler og badehaller, dette vil stimulere arebeidsløsheten litt, fordi de skaper arbeidsplasser.
Vi tror at finanskristen etterhver vil avta og at dette vil løse seg til slutt.


"

Ingen kommentarer: